Vest
Najave
Trg otvorenog srca - Sreda, 07  decembar  2011

Skupština grada Beograda i Beogradska Kulturna Mreža predstavljaju

Trg otvorenog srca

U vreme Nove godine i Božića, prazničnu atmosferu evropskih metropola upotpunjuju tradicionalni festivali – romantični zimski detalji i kućice iz kojih mame mirisi kolača, kuvanog vina, čaja i drugih ukusnih napitaka i zalogaja. Ove godine i Beograd ima svoj praznični kutak - "Trg otvorenog srca". Ova manifestacija se realizuje u okviru novogodišnjeg programa "Grad otvorenog srca", koji organizuje Grad Beograd.

Osnovna ideja "Trga otvorenog srca" je stvaranje prepoznatljive praznične atmosfere u samom srcu Beograda. Ukusno ukrašene drvene kućice, grupisane tako da simbolizuju mali gradski trg, nalaziće se na Trgu Republike, od 12.12.2011. do 20.01.2012. godine. U centru "Trga otvorenog srca" je bina na kojoj će biti organizovan muzički i zabavni program. Voditelji programa su poznati muzičari, Dejan Cukić i Igor Blažević - Prljavi inspektor Blaža. Svečano otvaranje manifestacije je 12. decembra u 12 časova, a radno vreme, svakog dana od 10 do 23h, izuzev 31.12. kada će biti produženo do 2 sata posle ponoći.

Pored izvođača koji će nastupiti na bini, za odabir muzike, koja će pratiti manifestaciju, pobrinuli se se naši prijatelji iz Hit Music Fm radija. Tokom manifestacije, posetioci će moći da uživaju u proizvodima i zanimljivim promocijama brojnih prijatelja "Trga otvorenog srca", među kojima su Maxi, Tikveš, Knjaz Miloš, Chimney Cake, Wurst Platz, Delta Generali i drugi.

U skladu sa duhom praznika, ova manifestacija će imati i humanitarni karakter. Kupovinom novogodišnje šolje "Grad otvorenog srca", po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže da se prikupe sredstva koja će biti poklonjena za akciju Skupštine grada Beograda "Beogradski bebi klub". Osim što će svakom kupcu novogodišnje šolje kao lepa uspomena ostati ovaj jedinstveni suvenir Grada Beograda, on će iz te šolje moći da popije i neki od toplih napitaka, koji će se prodavati u kućicama.

Takođe, prijatelj manifestacije Grand kafa, poklonila je novčana sredstva u vrednosti od 5 hiljada evra, koja će biti upotrebljena za nabavku specijalizovanih učila za biblioteku igračaka u vrtiću "Vesna" u Padinskoj skeli. Ovaj vrtić, pored redovnih vrtićkih grupa, ima i grupu u kojoj borave deca sa smetnjama u razvoju. U skladu sa savremenim tendencijama ova deca u odnosu na svoje mogućnosti učestvuju u aktivnostima sa svojim vršnjacima.

 

Beogradski bebi klub

Grad Beograd je 01. januara 2011. godine pokrenuo projekat "Beogradski bebi klub" kao jednu od aktivnosti u okviru brige o deci i porodici. U okviru ovog projekta svaka beba rođena u Beogradu i njena mama dobijaju poklon paket vredan oko 12.000 din u kome se nalazi sve što je potrebno za negu bebe i majke u prvim danima bebinog života. Na ovaj način, Grad Beograd želi da podrži porodice koje su dobile prinovu da lakše i bezbrižnije započnu svoju najvažniju i najlepšu ulogu u životu, ulogu roditelja.

Od 01. januara do 01. decembra 2011. godine u Beogradu je podeljeno 17.800 poklon paketa za neophodnu i zdravu negu majke i bebe. Projekat je proširen i na 40 nerazvijenih opština u Srbiji gde je, do sada, podeljeno preko 3.500 bebi paketa. Nakon uspešne realizacije tokom ove, u planu je da se projekat "Beogradski bebi klub"nastavi i tokom sledeće godine sa ciljem da postane deo redovnih aktivnosti grada Beograda.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······