Vest
Najave
Promocija nove knjige Zorana Panovića "Biti Milito" - 9. novembar, 20h, Atelje 212 - Sreda, 09  novembar  2011

Data/Images/promoplakat_biti_milto_s.jpg

U knjizi "Biti Milito" sabrane su kolumne koje je Zoran Panović pisao za dnevni list "Danas", kao i za časopise "Status" i "Ekonomist magazin", u periodu od maja 2009. do aprila 2011. godine.

"Neočekivanost je, jasno ta stvar, koja se javlja na svakom koraku dok se čitaju Panovićeve kolumne, i to je ono što ih čini uvek svežim – ever green – potom zanimljivim, i, nadasve, uvek provokativnim. Uživanje, zapravo, u tekstu ispostavlja se kao jedan od glavnih ciljeva Panovićevog esejističkog napora, jedan intelektualni hedonizam koji on traži podjednako u vrhunskim umetničkim tvorevinama, u političkim i društvenim igrama, kao i u vrhunskim sportskim utakmicama. Otud i ime jednog fudbalera u naslovu ove knjige."

Iz pogovora Radivoja Cvetićanina

 

Zoran Panović je do sada objavio knjige "Dozvolite da se odjavimo", "Holding Srbija", "Muzika za liftove", "Rafali u kamenolomu" i "Vreme Špricera". Dobitnik je novinarskih nagrada "Dušan Duda Timotijević", "Laza Kostić", "Nikola Burzan", i Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić". U dnevnom listu "Danas", gde je prošao put od honorarca do glavnog i odgovornog urednika, radi od izlaska prvog broja (jun 1997.).

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······