Vest
Najave
Održan koncert grupe Orthodox Celts - Ponedeljak, 21  mart  2011

Data/Images/img_8337_s.jpg

Nije bilo nikakve sumnje da će koncert grupe Orthodox Celts, održan u produkciji Beogradske kulturne mreže, sinoć, u Velikoj sali Doma omladine, izazvati enormno oduševljenje njihovih fanova.

Iskustvo posetilaca sa prethodnih njihovih koncerata i sinoćna, više nego energična svirka, učinila je Veliku salu ispunjenom do poslednjeg mesta.

Data/Images/img_8373_s.jpgKoncert je započet pesmom "St. Patrick was a gentleman" i posetiocima nije trebalo više od minut-dva da padnu u ekstazu i horski otpevaju apsolutno svaku pesmu. Odsvirano je više od trideset pesama, među kojima su se našli apsolutni hitovi "Rocky road", "One, two...five", "Far away", "Green roses"...

Osim domaće publike, koncert su pratili i stranci, među kojima je bilo i nekoliko Iraca. Jedan od njih, Marcus Dunne, Irac koji živi u Londonu došao je isključivo na proslavu Dana svetog Patrika.

"Mrzim fejsbuk!!!" - izjavio je Aca sinoć na koncertu. Takođe je rekao da nema svoj profil, ali je ipak putem ove društvene mreže (profil grupe Orthodox Celts) oslušnuo želje svojih fanova odpevavši im neke pesme koje nisu bile na predviđenom spisku numera, kao što je "I'll tell me ma".

Ovog puta, Kelti su odlučili da ne sviraju sporije pesme već da bez predaha uz takve numere sviraju u brzom ritmu napravivši još energičniju atmosferu nego prošle godine.

Muškarci su pesmu "Spanish lady" posvetili devojkama, a pesmu "Queen of the day" bend je poklonio svojim ženama.

Gost večeri je bila plesna grupa "Celtic Rhytm" koja je nastupila uz pesmu "Wind that shakes the Barley".

Data/Images/img_8455_s_no3.jpg

Koliko je koncert bio fantastičan, svedoči činjenica da je bend dva puta izlazio na bis, a pesmama "If I should fall" i "Bog down in the valleyo" pokušali su da završe svirku koja je trajala skoro tri sata. Aca je na drugom bisu rekao: "Ovo radim samo zato što je 19. rođendan… Birajte pesmu kojom želite da se koncert završi." i publika je izabrala "Wild rover".

Na pitanje kako se proveo na koncertu, jedan od fanova, Ivan, izjavio je: "Vi ste NEUNIŠTIVI! Iz godine u godinu, sve bolji, jači, glasniji. Vidimo se na Beer Festu The Celts Strike Again!!!"

Aca je posle koncerta izjavio: "Presrećan sam što je 19. po redu koncert stvarno uvertira za ono što nas čeka sledeće godine. Svaki put u rasprodatoj sali uvek vidiš bar polovinu novih lica i ceo pokret Orthodox Celts raste. Nadam se da ćemo se odužiti fanovima novim albumom do kraja godine, te da ćemo u treću deceniju ući sa najboljim albumom i najboljim koncertom do sada."

Data/Images/img_8874_s_no1.jpg

"Over and over" je apsolutni hajlajt koncerta kada publika peva ovu numeru posvećenu, po Acinim rečima, najboljem klubu na planeti "Celtic"-u.

Beogradska kulturna mreža s ponosom je još jednom predstavila Orthodox Celtse i zadovoljna organizacijom prethodnih koncerta kao i medijskom pažnjom.

Kelti su još jednom dokazali su da se s pravom smatraju jednim od naših najoriginalnijih bendova, sposobnim da na koncertima stvore posebnu atmosferu koja redovno oduševljava publiku i dugo ostaje u sećanju svima koji su bili na koncertu.

 

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······