Vest
Najave
Održana prva pres konferencija povodom koncerta Vlatka Stefanovskog i Stefana Milenkovića - Petak, 05  novembar  2010

U četvrtak, 4. novembra, održana je prva konferencija za medije povodom koncerta Vlatka Stefanovskog i Stefana Milenkovića.

Konferencija je održana u Skupštini grada Beograda, pred pedeset novinara iz najvažnijih redakcija u Srbiji.

Data/Images/img_1288_s.jpgKoncert Stefanovskog i Milenkovića biće održan 22. decembra, u produkciji Beogradske kulturne mreže.

Generalni sponzor koncerta je Grand kafa.

Na konferenciji su se novinarima obratili Vlatko Stefanovski, Stefan Milenković, Slavica Lalović (regionalni brend menadžer Grand kafe) i Aleksandar Poznanić (direktor marketinga Grand kafe), Ivan Ivačković (Beogradska kulturna mreža) i Vuk Žugić (Sava centar).

"Velika mi je privilegija što ću svirati sa Stefanom", rekao je Vlatko Stefanovski.

"Ja sam samouki gitarista, a Stefan je pohađao ozbiljne muzičke škole. Ipak, nadam se da ću imati nešto da mu pokažem i nečemu da ga naučim. Repertoar koji ćemo svirati jeste igralište. Četrdeset godina sviram gitaru i sada osećam kako me je posetila sloboda. Oprostio sam sebi greške i više nisam ničim opterećen. Zanima me samo emocija."

"Jedva čekam koncert", rekao je Stefan Milenković.

Data/Images/img_1268_s.jpg"Sada istražujemo i uigravamo se. Muziku doživljavam kao kuhinju, zanimaju me različiti ukusi i volim da uronim duboko u te kuhinje. Ne vidim sebe samo kao klasičnog muzičara. Rođen sam one godine u kojoj je Vlatko sa Leb i sol objavio prvi album i velika mi je čast što ću svirati sa njim."

"Ovaj projekat, čak i u embrionalnom obliku, izgleda sjajno", rekao je Ivan Ivačković.
"Ovo je ekskluzivni događaj koji se ne propušta, događaj od prvorazrednog značaja za našu kulturu. Koncert je smislio naš prijatelj Dejan Vukov. Dejan je u međuvremenu preminuo i nije dočekao da vidi realizaciju svoje divne ideje. Svi ćemo mu zauvek i beskrajno biti zahvalni."

Aleksandar Poznanić je rekao: "Grand kafa promoviše prave vrednosti i povezuje ljude. Vlatko i Stefan su pravi ljudi, divni ljudi i, naravno, vrhunski umetnici. Ukus kafe zavisi od mešavine, a mešavina koja je pred vama, dakle Vlatko i Stefan, je mešavina vrhunskih arabika."

Data/Images/img_1247_s.jpg

Data/Images/img_1184_s.jpg

Slavica Lalović je pohvalila ideju Beogradske kulturne mreže i izrazila zadovoljstvo što Grand kafa učestvuje u ovako velikom i važnom događaju.

Vuk Žugić je podsetio da su Vlatko i Stefan deo kulturne istorije Sava centra. "Njihovi umetnički doprinosi jesu deo naše istorije i ponosni smo što će koncert biti održan baš kod nas."

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······