Vest
Najave
Sjajan koncert Orthodox Celts-a u produkciji Beogradske kulturne mreže - Utorak, 23  mart  2010

Data/Images/img_2990_s.jpg

Data/Images/img_3064_s.jpg

Data/Images/img_2940_s.jpg

Nema nikakve sumnje da će koncert grupe Orthodox Celts, održan u produkciji Beogradske kulturne mreže, na Dan Svetog Patrika, 17. marta u sali Amerikana u beogradskom Domu omladine, dugo ostati u sećanju svima koji su mu prisustvovali. Koncert je održan u punoj dvorani, a grupa je svirala sa izuzetnom energijom i posvećenjem. Još jednom se pokazalo da je reč o jednom od naših najoriginalnijih bendova, sposobnom da na koncertima kreira posebnu atmosferu i redovno oduševi publiku. Negujući irsku muziku na srpski način, Orthodox Celts su stekli pravu vojsku fanova, poznatih po posebnoj lojalnosti i izuzetno velikoj ljubavi ka grupi.

Data/Images/img_2862_s.jpgPre koncerta, Beogradska kulturna mreža organizovala je druženje benda sa fanovima. Ukupno 16 fanova dobilo je priliku da se druži sa bendom. Jedna grupa fanova tu priliku dobila je zahvaljujući učešću u nagradnoj igri u dnevnom listu Blic, a drugu grupu su činili najaktivniji fanovi sa My Spacea. Druženje je proteklo u opuštenoj atmosferi i odličnom raspoloženju, a svi fanovi su od kompanije Carlsberg na poklon dobili majicu i klapu sa logotipom Guinnessa i znakom Orthodox Celts. Iste suvenire dobili su i svi posetioci koncerta sa kupljenom kartom.

Data/Images/4_s_no1.jpgKoncert Orthodox Celtsa počeo je u 21.15 i, uključujući i biseve, trajao je do 23.30. Odsvirano je više od trideset pesama, a gost u jednoj bila je poznata glumica Ana Sofrenović. U publici je bilo nekoliko generacija, od tinejdžera do ljudi koji su zašli u sedmu deceniju života. Očigledno, Orthodox Celts su postali grupa koja je stekla široku publiku, grupa sposobna da se obrati svim generacijama. Osim domaće publike, koncert su pratili i stranci, među kojima je bilo i nekoliko Iraca. Ujedno, jedan od novinskih naslova dan posle koncerta, dobro je sažeo sve komplimente i pohvale. Taj naslov glasio je "I Irci da pozavide".

Data/Images/2a_s.jpgMediji su, inače, pokazali veliko zanimanje za koncert. Najvažniji dnevni listovi u Srbiji objavili su najpre najavu koncerta, potom intervjue sa Aleksandrom Petrovićem, frontmenom benda, zatim izveštaj sa konferencije za štampu, održane 9. marta u Domu omladine i, najzad, tekstove o koncertu, prepune komplimenata na račun grupe. Povodom koncerta Orthodox Celtsa u štampi je objavljeno više od 40 tekstova. Osam dana pred koncert, u Domu omladine Beograda održana je press konferencija na kojoj su govoril Aleksandar Petrović, frontmen benda, Ivan Ivačković, direktor marketinga Beogradske kulturne mreže i Dragan Ambrozić, programski urednik Doma omladine.

Beogradska kulturna mreža ponosna je na svoju dugogodišnju saradnju sa ovim bendom (Orthodox Celts su jedina grupa koja je svirala na svakom Beer Festu), kao i na pohvale za organizaciju koncerta i medijsku kampanju.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······