Vest
Najave
Održana konferencija za štampu povodom koncerta Orthodox Celtsa 17.03.2010. - Sreda, 10  mart  2010

Data/Images/pres_konferencija_01_s.jpgJuče je u Domu omladine, u sali "Amerikana", održana konferencija za štampu povodom koncerta koji će grupa Orthodox Celts održati na istom mestu 17. marta.

Novinarima su se obratili Aca Seltik, frontmen benda, Ivan Ivačković iz Beogradske kulturne mreže koja je producent koncerta, i Dragan Ambrozić, urednik programa u Domu omladine.

Aca Seltik je naveo da je 17. mart ključni datum za Orthodox Celts iz više raloga.

Data/Images/pres_konferencija_02_s.jpg"Prvo, zato što je to bukvalno rođendan benda, a drugo zato što je u "ono" vreme kada je još bilo teško i pomisliti da neko sluša, a kamoli svira ovu vrstu muzike, petoro potpuno različitih mladih ljudi bilo spojeno u datom trenutku pod tim okolnostima. Ja i dan danas duboko verujem da je tu Sveti Patrik duboko upleo prste i da je tu ta duboka metafizička veza između Sveca i našeg benda."

Frontmen Orthodox Celtsa je izneo svoje mišljenje da obeležavanje Dana Svetog Patrika više nije samo koncert.

Data/Images/pres_konferencija_04_s.jpg"Ove godine proslava Dana Svetog Patrika je celodnevni događaj, na čemu bi se posebno zahvalio Beogradskoj kulturnoj mreži koja je producent koncerta. Očekuje nas prava irska atmosfera, druženje sa fanovima i celokupna publika u zelenim majicama."

Aca je nastavio – "moja lična povezanost sa ovim mestom je utoliko jača ako se zna da je moj prvi nastup sa Keltima bio u tadašnjem bunkeru Doma omladine 9. novembra 1993. godine. Ono što sam sebi zadao kao domaći zadatak je da ovim koncertom nadmašimo nastup u Domu omladine iz 2002. godine, koji smatram jednim od najboljih u karijeri", izjavio je Aca Seltik.

Data/Images/pres_konferencija_03_s.jpgIvan Ivačković je podsetio da je ovo osamnaesti put da Orthodox Celts sviraju za Dan Svetog Patrika.

"Ako mi dozvoljavate jednu rečenicu koja pripada mom prethodnom životu rok kritičara, Orthodox Celts su jedna od najzanimljivijih grupa koje su se pojavile u novijoj istoriji ovdašnje popularne muzike, a njihovi koncerti puni su nesvakidašnje strasti i energije", rekao je Ivačković.

Karte za koncert Orthodox Celtsa prodaju se na blagajni Doma omladinei on-line na adresi www.tiketservis.com. Uz svaku kupljenu kartu, prilikom dolaska na koncert, posetioci će na poklon dobiti atraktivnu majicu Orthodox Celtsa.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······