Vest
Najave
Spektakularno izdanje 14-tog Belgrade Beer Fest-a sa olimpijskim šmekom - Ponedeljak, 07  novembar  2016

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest, četrnaesti po redu, posetilo je oko 480.000 ljudi. Ovaj festival je još jednom pokazao da je magičan i da ni kiša ne može uticati da stotine hiljada ljudi dođe na Ušće i uživa u preko 40 koncerata svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, a sve to začinjeno sa preko 100 vrsta pivskih ukusa.

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest ponudio je najbolji i najraznovrsniji muzički program do sada. Na velikom otvaranju je nastupila svetska koncertna atrakcija, britanski bend Rudimental, koji je oduševio publiku svojim energičnim nastupom. Potom su se iz večeri u veče smenjivale regionalne i domaće muzičke zvezde. Koncerte za pamćenje su održali: Bajaga i Instruktori, Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Elemental, Let 3, Vlatko Stefanovski, Massimo Savić, Psihomodo Pop, Who See, YU Grupa. Uz njih su bili i Zvonko Bogdan, Vatreni Poljubac, ZAA, Sunshhine, Sajsi MC, Irie FM, Kolja i Grobovlasnici, Viva Vox, kao i mnogobrojni mladi i tribute bendovi. Za pet dana festivala posetioci su uživali u skoro pedeset sati vrhunskog i besplatnog programa na dve bine.

Ovu godinu posebno je obeležio i olimpijski duh i dao dodatnu vrednost festivalu. Stotine hiljada posetilaca je gromoglasno navijalo i slavilo medalje koje su osvojili naši olimpijci na 28. Letnjim olimpijskim igrama.

Posebnu zahvalnost iskazujemo gradu Beogradu koji je suorganizator festivala od prvog izdanja. Saradnja sa čelnicima Beograda je odlična i zajedničkim naporima činimo sve da festival zadrži ono po čemu je poznat - besplatan ulaz, sjajan muzički program i kosmopolitsku atmosferu, koja inače krasi Beograd.

Bez podrške grada i svih njegovih komunalnih preduzeća, kao i Beokom servisa skoro da bi bilo nemoguće realizovati ovako velike logističke potrebe festivala. Takođe, veliko hvala i resornom ministarstvu turizma, koje prepoznaje višestruke benefite manifestacionog turizma.

Ponosni smo na posetioce festivala koji su u potpunosti ispoštovali pojačane bezbednosne mere MUP-a Republike Srbije, gradskih i redarskih službi, tako da je festival protekao u najboljem redu i bez i jednog jedinog incidenta. MUP Republike Srbije je uradio svoj posao na vrhunskom nivou, a pripadnici Policijske uprave grada Beograda su učinili sve da se posetioci osećaju maksimalno bezbedno.

Naravno, veliko hvala i komercijalnim partnerima festivala u nesebičnoj pomoći da Beer Fest izgleda svetski - vrhunska produkcija i sjajan muzički program, a sve to uz besplatan ulaz.

Ove godine je po četvrti put organizovan besplatan prevoz u Beogradu kojim je bezbedno prevezeno više od 30 hiljada posetilaca. Akcija je realizovana u okviru društveno odgovorne kampanje "Društvo, ko vozi kući?", a koju je organizovala kompanija Heineken Srbija, Agencija za bezbednost saobraćaja i Belgrade Beer Fest. Po prvi put akcija je organizovana i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, tako da je besplatno i sigurno na Beer Fest prevezeno nekoliko hiljada posetilaca i iz ovih gradova. Obe akcije su dale odlične rezultate, jer za vreme održavanja festivala nije bilo nikakvih incidenata u saobraćaju. Ovome je svakako doprinela profesionalna podrška i saradnja pripadnika MUP-a Republike Srbije.

Rezultati društveno odgovorne kampanje "Biram da recikliram", koja je sprovedena osmi put, nedvosmisleno su pokazali da među posetiocima festivala raste svest o značaju reciklaže, kao i o zaštiti životne sredine. Tako je u okviru ove akcije koja je započela na APA Beer Gardenu, a nastavljena na Beer Festu prikupljeno oko 400 kilograma limenki za reciklažu, a preostale količine materijala će biti sortirane u reciklažnim centrima Gradske čistoće.

Na kraju, ali ne i najmanje bitno, zahvaljujemo se i svim medijima koji su najavljivali i izveštavali sa Beer Festa i tako dali nemerljiv doprinos građenju pozitivnog imidža najmasovnijeg rokenrol festivala u ovom delu Evrope.

Slika koju smo poslali u svet sa Ušća za pet dana festivala jeste gostoprimljiv Beograd i Srbija, željni druženja i interakcije sa okruženjem. Procena je da je festival posetilo 20 hiljada stranih turista, a mi ćemo učiniti da ih svake godine bude sve više.

I ovoga leta Belgrade Beer Fest je u potpunosti opravdao svoje davno zacrtane ciljeve - druženje, tolerancija i odgovorna konzumacija.

Već sada počinju pripreme za jubilarni 15. Belgrade Beer Fest, najposećeniji festival u jugoistočnoj Evropi.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······