Vest
Najave
Trg otvorenog srca 2014 - Ponedeljak, 09  decembar  2013

Trg Republike
od 14. decembra 2013. do 12. januara 2014. godine

Data/Images/licitarska_srca_s.jpg

Beograd se ove godine, treći put zaredom, pridružuje evropskim metropolama, čiju prazničnu atmosferu upotpunjuju tradicionalni božićni festivali. Šareni i veseli praznični ukrasi i drvene kućice iz kojih mame mirisi kolača, kuvanog vina, čaja i drugih toplih napitaka i zalogaja, oživeće poseban praznični kutak na Trgu Republike - "Trg otvorenog srca". Manifestacija će biti otvorena od 14.12.2013. do 12.1.2014. godine, svakog dana, od 10 do 23 časa.

Program "Trga otvorenog srca" u potpunosti je posvećen deci. Svakog vikenda mališani će uživati u dečijim predstavama, baletskim mjuziklima, nastupima mađioničara, žonglera i animatora. Za 31. decembar pozorište "Boško Buha" sprema specijalno iznenađenje za najmlađe, svečani doček Deda Mraza na "Trgu otvorenog srca". Ulaz na sve programe je slobodan, a odvijaće se petkom od 17.30 časova i subotom i nedeljom od 12 časova.

U skladu sa duhom praznika, Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Takođe, kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu. Zahvaljujući nesebičnom odzivu Beograđana, prošle godine je prikupljena velika količina garderobe i igračaka za decu, koja je u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, raspoređena na 14 različitih adresa, među kojima su "Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine" u Zvečanskoj, Svratište, Sigurna kuća, "Dom za decu sa smetnjama u razvoju Sremčica", i drugi.

"Radio otvorenog srca" - Hit Music FM radio je i ove godine zadužen za prazničnu atmosferu, uz mnogo dobre muzike.

Ovaj događaj se odvija zahvaljujući podršci komercijalnih partnera manifestacije: Ball Packaging Europe, Doncafe, Podravka, Idea, recan Fondacija za reciklažu limenki za piće. Producent Trga otvorenog srca, Beogradska kulturna mreža, posebno se zahvaljuje Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, na pomoći u logističko-tehničkim poslovima i promociji manifestacije. 

Detaljne informacije o programu i učesnicima na: facebook.com/Trg.otvorenog.srca i bkm.rs.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······