Vest
Najave
Jelen Live predstavlja IQ Music - Misli svojom glavom - Ponedeljak, 09  april  2012

Nov muzički festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža uz podršku Jelen Live, predstaviće više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene. Svim ovim umetnicima je zajedničko to što su svojim dosadašnjim radom uspeli da ostvare veoma specifične umetničke izraze, kao i da tokom dužeg vremenskog perioda, privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike. Ovaj festival, koji će se odražati pod sloganom "Misli svojom glavom", neće se vezivati isključivo za žanr muzike, već pre svega za misao i ideju, koju muzika ovih izvođača predstavlja. Publika će 9. juna u Beogradskoj areni moći da čuje i vidi nastupe više izvođača, u ukupnom trajanju od 10 časova, uz razne prateće sadržaje.

IQ MUSIC će pružiti priliku i mladim, neafirmisanim izvođačima da nastupe na bini u Beogradskoj areni. Naime, bendovi će moći putem konkursa na  društvenoj mreži Facebook, na stranici IQ MUSIC, da učestvuju u takmičenju za ovaj prestižan nastup. Konkurs, koji počinje 20. aprila, neće biti ograničen na Srbiju, tako da se očekuje i učešće mladih bendova iz regiona.

Glavna zvezda festivala je multitalentovani američki umetnik Marilyn Manson, koji je kombinacijom provokacije i inteligentnih društveno angažovanih pesama postao savremena ikona alternativne rok muzike i pop kulture. Marylin Manson nikada pre nije nastupao u Srbiji, a na koncertu u Beogradu promovisaće novi album "Born Villain", sa kojeg je i nedavno obajvljeni singl "No Reflection".

Pored njega, nastupiće i kultni slovenački bend Laibach, koji je svoj kvalitet dokazao i uspehom na evropskoj sceni. Sjajna kombinacija avangardnog, eksperimentalnog i neo-klasike sa najvećim pop hitovima različitih perioda, praćena originalnim koncertnim nastupima u audio i vizuelnom smislu, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Upravo ovog meseca (april 2012.) kreću na novu turneju na kojoj promovišu sountrack filma Iron Sky, a očekuje se i izlazak duplog CD-a "Laibach Revisited".

Među izvođačima na IQ MUSIC-u je i britanski haus trio Dirty Vegas, najpoznatiji po internacionalnom hitu "Days go by", koji je vrhunac popularnosti dostigao, pošto ga je Mitsubishi koristio u reklami za Mitsubishi Eclipse. Ova pesma im je 2003. donela Grammy za najbolju dens pesmu (Best Dance Recording). Trio je poznat i po remiksima pesama drugih autora, kao što su Underworld, Groove Armada i Ladytron. Trenutno je aktuelan album "Electric Love", sa kojeg izbacili dva spota, "Electric Feel" i "Changes", u kojima se pojavljuje glumica Jena Malone.

Pioniri darkvejva u regionu, makedonski Mizar, takođe će nastupiti na IQ MUSIC-u. Iako se Mizar svrstava u rok muziku, kroz njihov zvuk se provlače prizvuci balkanskog etna (obradili su staru makedonsku pesmu "Zajdi, Zajdi") i vizantijskih tradicija u dosta mračnoj atmosferi kojoj posebno doprinosi glavni vokal Goran Tanevski, čije je pevanje zasnovano na crkvenoslovenskom pojanju. Na poslednjem albumu, umesto pevača, pesme Mizara izvodi muški hor Harmosini, koji peva vizantijsku duhovnu muziku.

Program festivala upotpuniće i kultna beogradska grupa Block Out , čiji se osoben i upečatljiv zvuk potpuno uklapa u koncept festivala.

Karte po cenama od 2890 za parter i 2990 dinara za tribine mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Blagajna Beogradske arene, Bilet centar Beograda, Ušće Shopping centar, Eventim prodajna mesta, Card service prodajna mesta, kao i na www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs.

 

SATNICA NASTUPA

  • 18:00 - 19:00 - Pobednici konkursa
  • 19:00 - 20:00 - Mizar / Makedonija
  • 20:00 - 21:00 - Block Out / Srbija
  • 21:15 - 22:30 - Laibach / Slovenia
  • 23:00 - 00:30 - Marilyn Manson / USA
  • 01:00 - 03:30 - Dirty Vegas sound sistem / UK

 

Kontakt za medije:

 

Data/Images/logotipi_za_iq01_jelen_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq02_arena_s.png      Data/Images/logotipi_za_iq03_bkm_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq04_dgo_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq05_pink_s.png Data/Images/logotipi_za_iq06_studiob_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq07_blic_s.png    Data/Images/logotipi_za_iq08_press_s.png    Data/Images/logotipi_za_iq09_24sata_s.png

Data/Images/danas_s_no1.jpg

Data/Images/logotipi_za_iq10_radio3_s.png     Data/Images/logotipi_za_iq11_radios_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq12_naxi_s.png     Data/Images/logotipi_za_iq13_mtv_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq14_sportklub_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq15_happy_s.png   Data/Images/logotipi_za_iq16_radio202_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq17_hitmusic_s.png

Data/Images/logotipi_za_iq18_popbox_s.png     Data/Images/logotipi_za_iq19_urbanbug_s.png

Data/Images/sineplex_logo_s.jpg        Data/Images/kst_logo_s.png  

Data/Images/kst_otvaranje_baste_2012_logo_s.jpg

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······