Trg otvorenog srca 2017

Trg otvorenog srca činio je drugu godinu za redom deo turističke ponude gradskog dočeka Nove godine "Beogradska zima".

Na Trgu Republike i u Knez Mihailovoj ulici u periodu od 01. decembra 2016. godine do 15. februara 2017. godine šesti put za redom upriličen je praznični kutak sa ukrašenim drvenim kućicama lokalnih zanatlija u kojima su se prodavali suveniri, novogodišnji nakit, ukrasi, igračke, kafa, čaj i drugi napici, kao i različiti slatkiši. Svake subote i nedelje u decembru Dečji kulturni centar je izvodio predstave i programe za decu, uz velike pevačke i zabavljačke zvezde, hor "Čarolija" i animaciju dece. Poseban segment programa bila je prodaja humanitarnih novogodišnjih šolja, od čega je ceo prihod išao u humanitarne svrhe - Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

Nacionalna alijansa za lokali razvoj (NALED) organizovala je izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije, sa fokusom na tradicionalne rukotvorine, kao i predstavljanje ponude različitih regiona Srbije i lokalnih brendova (Pirot, Sombor, Užice, Leskovac, Inđija i Pančevo), uz javne časove vikendom, na temu tradicije i demonstracije tradicionalnih tehnika. Takođe, organizovane su i izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina.

Manifestacija održana u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda, CEBEF-om i brojnim partnerima.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······