Trg otvorenog srca 2015

"Trg otvorenog srca" - Trg Republike i Knez Mihailova ulica
od 14. decembra 2014. do 15. januara 2015. godine

Trg otvorenog srca

Manifestacija "Trg otvorenog srca" održaće se četvrti put za redom na Trgu Republike, u organizaciji Skupštine grada Beograda, Beogradske kulturne mreže, CEBEF-a i Turističke organizacije Beograda. Glavni grad Srbije će, kao i ostale evropske metropole, ponuditi zanimljiv sadržaj na centralnom gradskom trgu, u vidu božićnog i novogodišnjeg marketa, propraćen svakodnevnim programom na bini manifestacije, namenjenim našim najmlađim sugrađanima.

Osnovna ideja projekta jeste pravljenje prepoznatljive novogodišnje atmosfere na gradskom trgu, koju krase druženje, darivanje, humanost, kao i promovisanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

Na "Trgu otvorenog srca" održaće se dve humanitarne akcije: tradicionalno prikupljanje odeće i igračaka za domove za nezbrinutu decu na teritoriji Beograda i akcija "Šolja od srca" u kojoj će posetioci manifestacije kupovinom jedinstvenog suvenira manifestacije-novogodišnje šolje, po ceni od 200 din direktno pomagati Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu, jer će celokupan iznos dobijen prodajom ovih šolja biti doniran ovoj ustanovi nakon završetka manifestacije.

Manifestacija Beogradskog dočeka Nove 2015. godine počeće 14. decembra u 16 časova na Trgu otvorenog srca (Trg Republike) programom Dečijeg kulturnog centra pod nazivom "Nova godina je tu!".

U ovom posebnom muzičko-scenskom programu za najmlađe učestvovaće Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević uz horove Dečijeg kulturnog centra, i Čarolija, "Deca kompozitori" - učesnici festivala FEDEMUS, članovi vokalne grupe “Nađi svoju zvezdu” i baletskog studija Dečijeg kulturnog centra.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali će u 17 časova na simboličan način pokrenuti novogodišnju rasvetu i otkriti veliku novogodišnju jelku.

Događajem u nedelju, 14. decembra, započinju novogodišnji programi za decu na Trgu otvorenog srca, koji će se svakodnevno odvijati sve do 15. januara, a mališani će pratiti programe Dečijeg kulturnog centra, koncerte, zanimljive predstave gradskih dečijih pozorišnih trupa, i moći će da učestvuju u muzičkim radionicama, maskenbalima itd.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······