Trg otvorenog srca

U vreme Nove godine i Božića, prazničnu atmosferu evropskih metropola upotpunjuju tradicionalni festivali - romantični zimski detalji i kućice iz kojih mame mirisi kolača, kuvanog vina, čaja i drugih ukusnih napitaka i zalogaja. Ove godine i Beograd ima svoj praznični kutak - "Trg otvorenog srca". Ova manifestacija se realizuje u okviru novogodišnjeg programa "Grad otvorenog srca", koji organizuje Grad Beograd.

Osnovna ideja "Trga otvorenog srca" je stvaranje prepoznatljive praznične atmosfere u samom srcu Beograda. Ukusno ukrašene drvene kućice, grupisane tako da simbolizuju mali gradski trg, nalaziće se na Trgu Republike, od 12.12.2011. do 20.01.2012. godine. U centru "Trga otvorenog srca" je bina na kojoj će biti organizovan muzički i zabavni program. Voditelji programa su poznati muzičari Dejan Cukić i Igor Blažević - Prljavi inspektor Blaža. Manifestacija je svečano otvorena 12. decembra u 12 časova, a radno vreme je svakog dana od 10 do 23h, izuzev 31.12. kada će biti produženo do 2 sata posle ponoći.

Data/Images/trg_otvorenog_srca_1_s.jpg

Pored izvođača koji će nastupiti na bini, za odabir muzike, koja će pratiti manifestaciju, pobrinuli se se naši prijatelji iz Hit Music Fm radija. Tokom manifestacije, posetioci će moći da uživaju u proizvodima i zanimljivim promocijama brojnih prijatelja "Trga otvorenog srca", među kojima su Maxi, Grand kafa,Tikveš, Knjaz Miloš, Chimney Cake, Wurst Platz, Delta Generali, Dexy Co. i drugi.

U skladu sa duhom praznika, ova manifestacija će imati i humanitarni karakter. Kupovinom novogodišnje šolje "Grad otvorenog srca", po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže da se prikupe sredstva koja će biti poklonjena za akciju Skupštine grada Beograda "Beogradski bebi klub". Osim što će svakom kupcu novogodišnje šolje kao lepa uspomena ostati ovaj jedinstveni suvenir Grada Beograda, on će iz te šolje moći da popije i neki od toplih napitaka, koji će se prodavati u kućicama.

Takođe, prijatelj manifestacije Grand kafa, poklonila je novčana sredstva u vrednosti od 5 hiljada evra, koja će biti upotrebljena za nabavku specijalizovanih učila za biblioteku igračaka u vrtiću "Vesna" u Padinskoj skeli. Ovaj vrtić, pored redovnih vrtićkih grupa, ima i grupu u kojoj borave deca sa smetnjama u razvoju. U skladu sa savremenim tendencijama ova deca u odnosu na svoje mogućnosti učestvuju u aktivnostima sa svojim vršnjacima.

Data/Images/solja_s.png

 

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······