Projekat - Putujemo u Evropu
Data/Images/priznanje_putujmo_2005_s.jpgBeogradska Kulturna Mreža je sa velikim oduševljenjem uzela učešće u projektu koji su organizovali Evropski pokret u Srbiji, Euroinicijativa, Ambasada Austrije i Ministarstvo prosvete Republike Srbije.
Suština projekta bilo je slobodno putovanje 100 najboljih studenata Srbije u trajanju od mesec dana, u zemljama Evropske unije.
Motivi realizacije su bili vrlo jednostavni – neiskustvo mlade generacije u pogledu poznavanja Evrope «iz prve ruke», i sve posledice takvog stanja, gde mladi ljudi Srbije godinama nisu imali prilike da putuju i upoznaju druge kulture, ljude, gradove i zemlje.

Data/Images/eu_galerija_06_s.jpg
U toku juna meseca, na raspisan konkurs se prijavilo hiljade studenata, od kojih velika većina nije imala ni pasoš. Projekat im je omogućio besplatne šengen vize na period od mesec dana, džeparac, i interail karte. Glavni pokrovitelj projekta bila je Skupština grada Beograda.
Organizatori, novinari, i 100 najboljih studenata su 14. jula otputovali u Beč, gde su bili dvodnevni gosti Ministarstva inostranih poslova Austrije, pošto je vize obezbedila Ambasada Austrije u SCG.
Nakon svečanog prijema, i kratkog boravka u Beču, studenti su po slobodnom izboru nastavli putovanje po zemljama EU.

Beogradska Kulturna Mreža je dala veliki doprinos logistici obezbeđivanja sredstava za projekat, i uvek će se priključivati svim sličnim akcijama koje ovu zemlju približavaju Evropskim vrednostima tolerancije i saradnje.
······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······