Ekipa filma

Producent i izvršna produkcija / Branislav Jević

Prepoznao je kvalitet i talenat mladih ljudi i bio spreman da uloži u njih. Kao rezultat toga srpska kinematografija je postala bogatija za "Šejtanovog ratnika". Hypnopolis film, na čijem je čelu Branislav Jević, producira i drugi film reditelja Stevana Filipovića. Pored toga ova producentska kuća je realizovala animirani film "Domar" i nekoliko muzičkih spotova. Glavni razlog za ulazak u realizaciju filma "Šišanje" Branislav Jević navodi sledeće: Ono što me je posebno privuklo realizaciji ovog filma je upravo njegova pitka priča, o mladima, o njihovim ljubavima, zanesenosti, sa puno obrta. Ali u svetu kakav on danas jeste. Možda zato što mi se čini da svet nikad nije bio bliži Sodomskoj kazni Božjoj. Ovaj film doživljavam kao krik upozorenja.


Izvršna produkcija i montaža / Nataša Vranješ

Jedna od najzaslužnijih osoba za nastajanje filma "Šejtanov ratnik". Nataša Vranješ je bila izvršni producent, koscenarista i montažer na ovom ostvarenju. Već deset godina radi kao montažer na RTS-u gde je realizovala veliki broj sadržaja različitih struktura. Na "Šišanju" je angažovana kao izvršni producent i montažer.


Podrška / Beogradska kulturna mreža


Izvršna produkcija / Dragan Ivanović

Do sada je kao producent realizovao više domaćih filmskih projekata, od čega je poslednji "Hamlet".


Režija i scenario / Stevan Filipović

Debitovao je filmom "Šejtanov ratnik" koji je obeležio 2006. godinu i osvojio više nagrada na domaćim i inostranim festivalima. "Šejtanov ratnik" je prikazan na Novom Zelandu, u studiju Weta gde je Stevan Filipović zajedno sa ekipom filma bio počasni gost oskarovca Ričarda Tejlora. "Šejtanov ratnik" je do sada prikazan u nekoliko evropskih zemalja. Njegov spot za pesmu Plastelin i koncertni DVD iz Arene bili su deo kampanje koja je Van Goghu donela regionalnu MTV nagradu.


Prema priči Stevana Filipovića


Scenario / Dimitrije Vojnov

Debitovao je kao koscenarista filma "A3 - Rock&Roll uzvraća udarac" koji je bio najgledaniji srpski film u 2006. godini. U Ateljeu 212 već četvrtu sezonu igra se njegova drama "Velika bela zavera" o poslednjim danima Kurta Kobejna. O filmu kaže sledeće: "Šišanje" je film kakav bih voleo da gledam. Kada sam radio na ovom scenariju sa Stevanom i ekipom, osećao sam se kao kuvar koji je odlučio da malo kuva za sebe. Pokušaćemo da napravimo nešto što će moći da se gleda kada si u rasploženju da gledaš "Rane", ili "Borilački klub", ali sa još malo dodataka omladinskog filma osamdesetih, kada su ti filmovi nosili posebnu težinu i energiju, i uostalom kada su naslovi baš iz tog perioda preneli energiju na nas i bili razlog što se svi mi iz ekipe "Šišanja" bavimo filmom. Voleo bih da jednog dana dođu neki sadašnji klinci i kažu - zbog "Šišanja" smo odlučili da se bavimo filmom, tražimo tu vrstu energije..."


Direktor fotografije / Mihajlo Savić

Filmsku karijeru je počeo kao fotograf na filmovima "Virtuelna stvarnost" i "Mrtav 'ladan". Do sada je realizovao veliki broj video reklama i muzičkih spotova kao direktor fotografije. Za specijalne efekte na filmu "Šejtanov ratnik" nagrađen je Zlatnom mimozom na Filmskom festivalu u Herceg Novom. Uspešno se bavi umetničkom i komercijalnom fotografijom, a njegova fotografija se našla na naslovnoj strani najprestižnije svetske knjige o industrijskom dizajnu NOAH.


Kostim / Maja Mirković

Maja Mirković je imala filmski debi na filmu "Šejtanov ratnik". Do sada je realizovala veliki broj kostima za pozorišne predstave i TV emisije. "Šišanje" je njen drugi film za koji će kostime raditi u saradnji sa asistentkinjom Biljanom Tegeltijom Bojanić.


Scenografija / Nenad Marković

Scenografijom se profesionalno bavi već pet godina. Asistirao je na filmovima "Siroti mali hrčki" i "Četvrti čovek". Scenograf na nekoliko kratkih filmova i asistent na mnogim reklamnim spotovima domaće i strane produkcije. Asistirao na kvizu "Uzmi ili ostavi" i reality show "Veliki brat 2". Scenograf na projektu "Nova svetlost na dlanu" održanom u okviru I nacionalnog filmskog festivala u Novom Sadu.


Dizajn zvuka / Zoran Maksimović i Ognjen Popić

U okviru svog studija za audio postprodukciju MaxPop Design Zoran Maksimović i Ognjen Popić realizovali su preko deset igranih filmova i nekoliko TV serija. Filmovi "Made in Serbia", "Ledina", "Diši duboko", "Opet pakujemo majmune" samo su neki od filmova koji se nalaze u njihovom bogatom portfoliju. Dobra saradnja na filmu "Šejtanov ratnik" nastavlja se i na "Šišanju".


Specijalni šminka i mehanički efekti / Sandy Kumalakanta


Šminka / Dragana Injac


······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······