BKM Intro

Osnivanje Beogradske Kulturne Mreže D.O.O. 2007. godine bio je potpuno logičan i očekivan razvoj zajedničkog rada njenih osnivača koji su čitavu deceniju unazad radili u domenu organizacije i produkcije kulturnih događaja i menadžmenta u muzičkoj industriji. Svojom kreativnošću i inovativnošću, od samog početka osnivači su se pozicionirali na mestu regionalnog lidera u oblasti svog delovanja.

Zajednički rad osnivača je započeo kada su se, radeći na beogradskoj promociji EXIT festivala, sadašnji vlasnici kompanije upoznali i rešili da udruže svoje dotadašnje iskustvo i inovativnost. Rezultat zajedničkog rada osnivača, a ujedno i povod za početak saradnje bio je Belgrade Beer Fest projekat koji je do dana današnjeg po svom obimu i važnosti ostao najbitniji projekat Beogradske Kulturne Mreže i njenih osnivača.

Priroda i obim posla, jaka konkurencija u oblastima poslovanja Beogradske Kulturne Mreže, kao i širok spektar poslova kojima se bavi, uticali su na potrebu razvoja sopstvenih resursa u oblastima dizajna, marketinga, planiranja, izvođenja i oglašavanja. Tako je vrlo brzo Beogradska Kulturna Mreža počela širiti svoje unutrašnje kapacitete, kao i uspostavljati jake partnerske veze sa spoljnim saradnjicima pogotovo u oblastima oglašavanja i produkcije. Rezultat toga jeste oformljeni tim koji može da odgovori i na najteže zahteve tržišta, a potencijalnim klijentima pruži, kako kompletnu uslugu, tako i parcijalnu podršku u brojnim sferama organizacije i produkcije događaja, angažovanja izvođača i marketinga.

Do dana današnjeg, portfolio Beogradske Kulturne Mreže pored sopstvenih festivala Belgrade Beer Festa, Vrnjačka Banja Beer Festa i Belgrade Sport Festa obuhvata i planiranje, pripremu i izvođenje još desetak festivalskih muzičkih dešavanja, organizaciju turneja velikih bendova domaće R'N'R scene, produkciju i koprodukciju nekolicine koncerata svetski poznatih bendova, kao i desetine manjih projekata u ostalim sferama kulture.

······ © Beogradska Kulturna Mreža D.O.O. ········· design by Trilenium & MASSVision ······