Efes Blues Festival

Efes Blues Festival nastao je 1990. godine u Turskoj i od tada svake godine okuplja vrhunske bluz muzičare iz Amerike u karavanu koji krstari svetom, posećujući zemlje u kojima Efes ima svoje kompanije. Ove godine, u svom 18-tom izdanju, Efes Blues Festival predstavlja 23 koncerta u 20 gradova Turske i očekuje rekordnu posetu. Na ruskoj turneji, koja je nedavno završena, koncertima u Moskvi (3 večeri) i Sankt Petersburgu prisustvovalo je skoro 12000 ljudi.

Prvi Efes Blues Festival u Srbiji održan je prošle godine 17 i 18. novembra u Velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra. Publika je tada imala priliku da vidi i čuje grupu iz Luizijane Buckwheat Zydeco, Larryja Garnera & Band, kao i Michaela Powersa.

Efes kompanija nastavlja započetu tradiciju. Drugi Efes Blues Festival ove godine biće organizovan u Nišu 14. decembra (noćni klub Čair) i Beogradu 15. decembra (EXPO XXI hala), sa početkom od 21:00h.

Izvođači ovogodišnjeg festivala su:

 

Data/Images/efesbookletblues2007_s.jpg

 

Efes Blues 2007 - Flajer, pdf format, 4.6 MBData/Images/posterb1bgd_s.jpg

 

Efes Blues 2007 plakat za Beograd

 

Data/Images/posterb1nis_s.jpg

 

Efes Blues 2007 plakat za Niš

 

Data/Images/cdcover_s.jpg

 

CD Cover

 

Cene ulaznica su 950 dinara za Beograd i 500 dinara za Niš, a mogu se kupiti u svim "IPS" knjižarama, "Mamutu", "Bilet servisu", kao i knjižari "IPS" u Nišu.
Uz kupljenu kartu dobijate jedno Efes pivo gratis!

Izvršnu produkciju festivala radi Beogradska kulturna mreža.

 

Efes Blues Festival 2006

······ © Belgrade Cultural Network Ltd. ········· design by Trilenium & MASSVision ······