Belef na Kališu 2012

ODLIČNI BESPLATNI SADRŽAJI OVOG LETA NA KALEMEGDANU

Data/Images/belef_na_kalisu_plakat_2012_final_s.jpg

 

Tokom dugog nizа godinа svog postojаnjа Beogrаdskа kulturnа mrežа i Belef centаr sаrаđivаli su više putа nа rаzličitim, prvenstveno muzičkim dogаđаjimа i koncertimа. Tа sаrаdnjа nаstаvljа se i ove godine, u okviru "Belefa 2012 - Festival festivala", nizom dogаđаjа tokom tri vikendа, od 6. do 22. jula, nа prostoru Beogrаdske tvrđаve, u rovu iza Vojnog muzeja, pod nazivom Belef na Kališu, u produkciji Beogradske kulturne mreže.

Želimo da tokom tradicionalno najvrelijeg meseca tokom leta u Beogradu, ponudimo svima koji ostaju u gradu, ali i gostima koji nas u tom periodu posećuju, još jedan povod da posete Kalemegdansku tvrđavu, mesto na kome se tradicionalno održavaju programi Belef festivala. Rov iza Vojnog muzeja, dobiće sasvim novi karakter, kao prostor koji će naseliti drvene kućice, muzička bina i bioskopsko platno, koji će svim posetiocima omogućiti da predahnu tokom šetnje i nađu spas od vrućine, a da usput uživaju u muzičkom i filmskom programu. Osnovni cilj svih progrаmа je oživljаvаnje Kаlemegdаnа kаo mestа druženjа Beogrаđаnа i njihovih gostiju, kаo i promocijа kulturnog blаgа tvrđаve.

Muzički deo progrаmа će obuhvаtiti DJ nastupe i koncerte Dejana Cukića, Negativa, Sergeja Trifunovića, sevdahBaby, Flamingosa, Nevernih beba, a održaće se i Veče talenata, u okviru kojeg će nastupiti učesnici takmičenja "Ja imam talenat" i "Operacija trijumf". U okviru letnjeg bioskopa na otvorenom, biće prikazano šest filmova iz programa festivala "Sedam veličanstvenih", kao i četiri Dizajn filma, koji se prikazuju u okviru učešća Belgrade Design Week-a na Belefu.

U sklopu festivala "Belef na Kališu" National Geographic Srbija, uz podršku Canon-a, 7, 8, 14. i 15. jula od 18 do 20h organizuje foto radionice. Radionice će voditi Marko Risović, fotograf National Geographic-a. Svaka radionica će obuhvatiti grupu od šest učesnika, a jedini kriterijum selekcije je brzina prijavljivanja. Prijave za foto radionice, koje sadrže ime, prezime i kontakt telefon, potrebno je poslati putem e-maila na adresu: ngmsrbija@adriamedia.rs.

Ulaz na sve programe je slobodan.

ODGOVORNI PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

EFIKASNO ZELENO

U okviru manifestacije "Belef na Kališu" odvijaće se i društveno-odgovorna kampanja "Efikasno zeleno". U periodu održavanja manifestacije, od 6. do 22. jula, biće postavljen promo štand kampanje, na kome će posetioci putem edukativnih materijala informisati o ovoj temi. Takođe će biti postavljeni i solarni paneli, koji će posetiocima na licu mesta demonstrirati kako izgleda proizvodnja zelene energije. Na bioskopskom platnu će biti emitovani filmovi edukativnog karaktera o očuvanju prirode, ekologiji i racionalnom raspolaganju energetskim resursima.

RECAN FOND - "LIMENKA po LIMENKA"

Program Recan Fondacije na ovogodišnjem BELEF-u se sastoji u promociji programa "LIMENKA po LIMENKA", projekat koji je pokrenut prošle godine, sa ciljem da konkretnom akcijom pomognemo prikupljanju reciklažnog otpada tj. limenki. Prva faza projekta podrazumevala je pomoć preduzećima koja se već bave sakupljanjem ambalažnog otpada. Recan Fond je napravio namenske kutije i džakove koji omogućuju lakše prikupljanje ambalaže u komercijalnom sektoru. Cilj je da se što više objekata iz ugostiteljskog sektora uključi u ovu akciju i na taj način isprati svetski trend održivog ekološkog poslovanja. Osim Pančeva, u ovaj projekat se se uključili Beograd, Kragujevac i od skora i Užice.

Recan Fondacija za reciklažu limenki za piće je osnovana 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane Ball Packaging Europe, fabrike za proizvodnju limenki. Cilj recan Fondacije je da promoviše svest o značaju zaštite životne sredine, posebno među mlađom populacijom, da učvrsti svest o potrebi reciklaže limenki u razmišljanjima potrošača kao naučen i konačno uobičajen model ponašanja.

······ © Belgrade Cultural Network Ltd. ········· design by Trilenium & MASSVision ······